Flyttstädning

Flyttstädning och Visningsstäd: Så håller du bostaden skinande ren

Att flytta eller sälja en bostad innebär mycket mer än att bara packa och transportera ägodelar. En viktig del av processen är att se till att bostaden är i bästa möjliga skick, både inför flytten och visningen för potentiella köpare. Flyttstädning med Novari Flyttstädning och visningsstädning är två avgörande moment för att säkerställa detta. Här är allt du behöver veta om dessa två typer av städning och varför de är så viktiga.

Flyttstädning: En Grundlig Rengöring Inför Flytten

Flyttstädning är en noggrann och omfattande rengöring som utförs när du lämnar en bostad. Det är en viktig del av flyttprocessen, både för att uppfylla avtalskrav och för att lämna bostaden i ett bra skick för nästa ägare eller hyresgäst. En ordentlig flyttstädning omfattar alla delar av bostaden, inklusive:

 • Köket: Rengöring av spis, ugn, kylskåp, frys, diskmaskin och skåp.
 • Badrummet: Noggrann rengöring av toalett, dusch, badkar, handfat och kakel.
 • Alla Rum: Dammsugning och våttorkning av golv, rengöring av lister, fönsterputsning och avtorkning av alla ytor.
 • Förvaringsutrymmen: Rengöring av garderober, skåp och andra förvaringsutrymmen både in- och utvändigt.

Visningsstädning: Första Intrycket Är Viktigast

Visningsstädning är en annan viktig städtjänst, men med ett annat syfte. När du ska sälja din bostad vill du att den ska se så attraktiv och inbjudande ut som möjligt för potentiella köpare. En välstädad och prydlig bostad kan göra stor skillnad för första intrycket och kan till och med påverka försäljningspriset. Visningsstädning fokuserar på att skapa en ren, fräsch och inbjudande miljö, och inkluderar vanligtvis:

 • Dammtorkning: Alla ytor, inklusive hyllor, bänkar och möbler, dammtorkas noggrant.
 • Golvstädning: Dammsugning och våttorkning av alla golv.
 • Fönsterputsning: Fönster putsas för att släppa in maximalt med ljus.
 • Rengöring av Köket: Alla synliga ytor i köket rengörs noggrant, inklusive bänkskivor och vitvaror.
 • Badrumsrengöring: Toaletter, handfat och dusch eller badkar rengörs för att ge ett fräscht intryck.

Skillnader Mellan Flyttstädning och Visningsstädning

Även om både flyttstädning Norrköping och visningsstädning innebär att bostaden blir grundligt rengjord, finns det några viktiga skillnader. Flyttstädning är mer omfattande och inkluderar områden som kanske inte är lika viktiga vid en visningsstädning, såsom insidan av vitvaror och förvaringsutrymmen. Visningsstädning, å andra sidan, fokuserar mer på ytor och synliga områden som kommer att påverka potentiella köpares första intryck.

Tips för en Lyckad Städning

 1. Planera i Förväg: Boka din städning i god tid för att undvika stress och för att försäkra dig om att allt blir gjort i tid.
 2. Använd Rätt Produkter: Se till att du använder rätt rengöringsprodukter för olika ytor och material för att undvika skador.
 3. Checklista: Skapa en checklista för att säkerställa att inget område missas under städningen.
 4. Professionell Hjälp: Överväg att anlita professionella städare för att garantera ett fläckfritt resultat.

Avslutande Tankar

Både flyttstädning och visningsstädning är viktiga för att säkerställa att din bostad är i toppskick, vare sig du ska flytta ut eller sälja. Genom att satsa på noggrann och effektiv städning kan du göra hela processen smidigare och mer framgångsrik. Med rätt strategi och lite extra ansträngning kan du se till att ditt hem ger det bästa möjliga intrycket. När en individ har varit tvungen att flytta av arbetsmässiga skäl kan de vara berättigade att göra avdrag för vissa flyttkostnader.